Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet

Cikkek

2013.10.12

Azt hiszed...

/ Menüpont: Élet

 Azt hiszed, ismered a halált, pedig nem. Addig nem, amíg nem láttad, igazán nem láttad, és a halál bekúszik a bőröd alá, és benned él. Azt is hiszed, hogy ismered az életet. A dolgok szélén állsz, és figyeled, ahogy elmennek, de nem éled meg. Nem igazából. Csak egy turista vagy, egy szellem. És aztán meglátod. Tényleg meglátod. És az élet bekúszik a bőröd alá, benned él, és nincs kiút. Semmi sincs, amit tenni lehet, és tudod mit? Ez jó. Ez egy jó dolog.

(Skins)
 
Teljes bejegyzés

2013.10.12

Az erősebb...

/ Menüpont: Élet

 Az erősebb fölfalja a gyengébbet, mint a halak. Az ügyes gladiátor átszúrja az ügyetlent, a jó költő elnémítja a rosszat. Nincs kegyelem. És mindig így lesz, talán évezredek múlva is. Hogy haladunk-e, mint egyes bölcselők állítják, azt nem hiszem. Az ősember négykézláb mászott, én kocsin repülök, nagy gyorsasággal, mert már ismerem a tengelyt és a kereket. De ez nem haladás. Mind a ketten egyet teszünk: megyünk. Az lenne a haladás, hogyha legyőzhetnénk önmagunkat, itt belül, belátás által, hogyha két édestestvér, ki az örökségen osztozkodik, nem gyűlölné meg egymást halálosan azért, amiért az egyik száz sestertiusszal többet kap a másiknál. Erre nem tartom az embert képesnek soha.

(Kosztolányi Dezső)
 
 
 
 
Teljes bejegyzés

2013.09.04

Abban a percben...

/ Menüpont: Élet

 Figyeld meg: abban a percben, hogy nem címkézel, hogy az Életre hagysz mindent, nem lesz gond. Akkor bizony ott lesz előtted majd az a valaki, akiről nem is gondolnád, hogy az életed része lesz. Nem kell rögtön életed végéig tartó szerelmet akarni. Lehet, hogy nem vinne előre, sőt. Akarj boldog pillanatokat, és annyit, amennyit az Élet neked szán. Ő tudja a legjobban, hogy mennyire van szükséged és miért. Nem fog többet adni, csak annyit, amennyit elfogadsz - persze ha megtanulsz hálát adni.

(Oravecz Nóra)
 

tumblr_ms5c8boej51rtelreo1_500.jpg

 

 
Teljes bejegyzés

2013.09.04

A kezdet mindig tiszta...

/ Menüpont: Élet

 

A kezdet mindig tiszta és mindig izgalmas, aztán jönnek a hibák és kompromisszumok, így teremtjük a saját démonainkat!
(Vasember 3. c. film)

tumblr_ml4p723cim1r4qjhoo1_500.jpg

 
Teljes bejegyzés

2013.08.05

valóság...

/ Menüpont: Élet

 Tudod, hogy milyen borzasztó felébredni egy szép álom után. Egy szép álomból a szomorú, szürke valóságba. A hiány valóságába. De van, amikor megfordul minden. Amikor legcsodálatosabb dolog felébredni. A valóságba. Van, amikor a valóság minden álomnál szebb. Amikor a valóság nem a hiány valósága. Amikor a valóságban ott van valaki, aki felette van a legszebb álmoknak is.

Csitáry-Hock Tamás

9f614efffecf5cef6d8cccbb3a35d0eb.jpg

 

 
Teljes bejegyzés

2013.08.05

álmodni

/ Menüpont: Élet

 Az egyik embernek nagy álmai vannak, a másiknak kicsik. Bármilyen is a tiéd, a lényeg az, hogy soha ne szűnj meg álmodni.

Doug Hansen

b24c712045b82b7332cb0be6ff2729d6.jpg

 

 

 
Teljes bejegyzés

2013.07.24

Néha az is elég...

/ Menüpont: Élet

 Néha az is elég, ha valakire gondolunk. Ha tudjuk, hol van és mit csinál, és a lelki szemünkkel látjuk. Arra való az emlékezet és a képzelet. Hogy elő tudd varázsolni. Ez a varázslat...

(Emylia Hall)
 

2bc0b55e8962e1d73f09c4adf3dae527.jpg

 

 
Teljes bejegyzés

2013.07.19

A legszebb pillanatok...

/ Menüpont: Élet / Hozzászólások: 0
A legszebb pillanatok ott vannak előttünk, minden egyes nap. Körbevesznek, meghatároznak - ha hagyjuk, ha észrevesszük, ha megengedjük nekik, hogy jöjjenek. Áramolnak ők, nem kell kérni. Jön minden, csak hagyni kell, és nem elvárni. Nem akarni, nem követelőzni, élvezni azt, amit kapsz.
Oravecz Nóra

23660834.jpg

 
Teljes bejegyzés

2013.07.15

Semmi sem egyszerű

/ Menüpont: Élet / Hozzászólások: 0

 Az élet nem olyan egyszerû. Semmi sem egyszerû: a hajnal sem, mikor a nap aranyhegyû dárdái szétverik az éjszaka fátylát s az alkonyodás sem, mikor meghalnak a fények. Az ember megszületik anélkül, hogy kedve volna hozzá, s hajnalok és alkonyodások szeszélyes játékában cserélget örömet és bánatot, épít és rombol, ostobaságokat és bölcsességeket mondogat váltakozva.

Wass Albert

morr107_soley_we-sink_pic4_72dpi.jpg

 

 
Teljes bejegyzés

2013.07.08

álmaid vágya...

/ Menüpont: Élet

 Néha úgy gondolom, hogy piszkosul-rohadtul igazságtalan az élet. Aztán meg rájövök, hogy nem. Egyszerűen csak azt adja, aminek épp jönnie kell. Amire megértünk. Sem többet, sem kevesebbet. Ugyanis lerakhatja eléd álmaid vágyát is, ha még nem jött el az ideje, ha még nem ért meg arra, hogy robbanjon, semmi sem fog történni, maximum pillanatok alatt tönkrevágod azt, amire olyannyira vágytál.

Oravecz Nóra

65283019.jpg

 

 
Teljes bejegyzés